fbpx

Suru ottaa oman aikansa: 7 tapaa selvitä lemmikin kuolemasta

Lemmikki on monelle kuin perheenjäsen ja sen menettäminen voi olla vaikea paikka.
Rakkaan lemmikin menettäminen aiheuttaa suurta surua. Surua voi kuitenkin helpottaa muutamalla keinolla. Usein surevaa neuvotaan pitämään itsensä kiireisenä tai häntä yritetään piristää. Nämä keinot voivat kuitenkin olla hyvin haitallisia: ne nimittäin vain pitkittävät suruprosessia.

Suru on kuitenkin luonnollista ja se ottaa oman aikansa. Sitä on siis turha väheksyä. Seuraavat keinot voivat auttaa surun käsittelyssä.

 1. Puhu menetyksestä avoimesti
  Oman lemmikin menetyksestä kannattaa puhua. Parasta olisi puhua jonkun kanssa, joka ymmärtää suruasi tai osaa siihen ainakin suhtautua.
 1. Älä tunne syyllisyyttä
  Lemmikki harvoin nukkuu pois – usein lemmikin viimeinen matka joudutaan päättämään eläinlääkärin vastaanotolla. Omistaja saattaa tuntea menetyksen tuoman surun mukana myös syyllisyyden tunteita. Tällöin kannattaisi kuitenkin ajatella, miten suurilta tuskilta on lemmikkinsä säästänyt.
 1. Järjestä muistotilaisuus
  Rakkaan lemmikin muistelu tuo monelle suurta lohtua. Ystävien ja perheenjäsenten kokoontuminen yhteen voi olla kaunis tapa hyvästellä lemmikki.
 1. Lapset kokevat surun vahvasti
  Perheen lapsille lemmikin menetys tuntuu myös pahalta. Lasten lohtua voi helpottaa esimerkiksi piirtämällä lemmikistä kuvia, muotoilemalla muovailumassasta lemmikin tassun muotoisen veistoksen tai päästämällä ilmapallon taivaalle lemmikin muistoksi.
 1. Anna ajan tehdä tehtävänsä
  Sureminen vaatii jokaiselta oman aikansa. Jokaisen suruun on myös eri lääke: toista helpottaa lemmikin muistaminen eri tavoin, toinen löytää lohtua ajanvietosta muiden eläinten kanssa.
 1. Hyväksy kuolema
  Jos lemmikkisi kuolemaan liittyen herää kysymyksiä, kannattaa ne selvittää eläinlääkärin kanssa. Näin kuoleman ja menetyksen yli on helpompi päästä.
 1. Löydä oma tapasi kunnioittaa muistoa
  Esimerkiksi kodittomille lemmikeille tehty lahjoitus tai puun istuttaminen pihalle lemmikin suosikkipaikalle ovat hyviä keinoja kunnioittaa lemmikin muistoa.

Lähde: Care2

Rekisteriseloste

Rekisterinpitäjä
Lemmikki Enkelit Ky
92160 Saloinen

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
Sanna Fält
+358 45 7876 4848

Rekisterin nimi
Lemmikki Enkelit pieneläintuhkaamon asiakasrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Henkilötiedot kerätään Lemmikki Enkelit pieneläintuhkaamon asiakasrekisteriä ja tilausten toimittamista varten. Henkilötietoja voidaan käyttää myös markkinointitarkoituksiin.

Rekisterin tietosisältö
Rekisteriin kerätään: nimi, osoite, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero.

Säännönmukaiset tietolähteet
Asiakas antaa tiedot tilatessaan palveluita yhteystyöeläinlääkäreiltä tai suoraan Lemmikki Enkelit pieneläintuhkaamolta.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset
Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti.

Tietojen siirtäminen EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Rekisterin suojauksen periaatteet
Henkilötietoja pääsee näkemään vain Lemmikki Enkelit pieneläintuhkaamon henkilökunta sekä teknisestä toteutuksesta vastaava taho. Henkilötiedot on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.